Joensuun Wanhassa Jokela - elämää kuin Kaurismäen elokuvassa
Paikan tarina on kiehtova ja mukaansa tempaava. Jyrki Piispa ja Eino Maironiemi ovat kirjoittaneet Wanhasta Jokelasta kirjan (Wanha Jokela, Kustannusyhtiö Ilias Oy), joka kannattaa ahmaista, mikäli wanhajokelakärpänen puraisee. Kirjaan voi tutustua myös paikanpäällä. Ainakin Tuula-Liina Variksen osuus kirjasta kannattaa lukea.
Tässä lyhyemmin omasta toukuisesta kokemuksestani Wanhassa Jokelassa - ja myöhemmin on kokemuksia myös savonlinnalaisesta Panimoravintola Huvilasta.
Wanhassa Jokelassa voi ruokaa ja juomaa nauttia sekä baarin että salin puolella. Perjantai-iltaisin salin puolella ruokailu sujuu pianomusiikilla höystettynä. Wanhan Jokelan kokki on harvinainen poikkeus: hänelle ruoka on sydämen asia. Oikoteitä onneen ei edes kuvitella olevan vaan kaikki - kastikeliemiä myöten - tehdään kunnon raaka-aineista (liemikuutiot ja fondit säästetään muille).
Wanhassa Jokelassa voi ruokaa ja juomaa nauttia sekä baarin että salin puolella. Perjantai-iltaisin salin puolella ruokailu sujuu pianomusiikilla höystettynä. Wanhan Jokelan kokki on harvinainen poikkeus: hänelle ruoka on sydämen asia. Oikoteitä onneen ei edes kuvitella olevan vaan kaikki - kastikeliemiä myöten - tehdään kunnon raaka-aineista (liemikuutiot ja fondit säästetään muille).
Kuvassa savukalaletut punasipulin ja smetanan kera (puolikas annos).
Kasvissyöjiäkään ei tässä perinteikkäässä kulttuuriravintolassa ole unohdettu. Kasvisruokavaihtoehtoja on useampia ja nekin tietysti valmistetaan kunnon raaka-aineista eikä puolivalmisteista.
Kuvassa kasvisruokailijan kasvispaistos (-pihvit), paistetut perunat ja tomaattikastike (7,50 e).
Wanhan Jokelan "paikan juomaksi" nimettiin Karhun kolmonen. Itse tilaisin kakkossuosikkia.
Wanhassa Jokelassa kannattaa myös yöpyä. Saman kaurismäkeläistunnelman on onnistunut loihtimaan vain Kaurismäki itse jo edesmenneessä Oiva-hotellissaan Karkkilassa ja forssalainen Hotelli Maakunta.
Wanhassa Jokelassa kannattaa myös yöpyä. Saman kaurismäkeläistunnelman on onnistunut loihtimaan vain Kaurismäki itse jo edesmenneessä Oiva-hotellissaan Karkkilassa ja forssalainen Hotelli Maakunta.
Wanhaan Jokelaan kaikki ovat tervetulleita. Porttieeri kertoikin, että asiakaskunta vaihtuu vuorokauden ja vuodenajan mukaan.
Huvila on keidas Savonlinnassa
Huvila on keidas Savonlinnassa
Poiketessani toukokuun alussa paikan päällä sahtia ei ollut tarjolla, mutta vahvistin juuri (kesäkuun lopussa), että kesä-heinäkuussa sitä kyllä paikan päällä pääsee nauttimaan.
Panimomestari Pulliainen on napannut sahdinvalmistuksen Suomen mestaruuden vuonna 2000. Kuvassa kisojen ykköspalkinto.
Tämän kevään uutuusolut on Pale Ale. Maistaminsen arvoinen. Sitä onneksi saa myös Helsingistä, jos Savonlinnan vierailu jää tältä vuodelta väliin.
1 kommentti:
Jokela on tosiaan ainutlaatuinen paikka. Mutta saako Jokelasta läheltä pyydystettyjä silakoitakin? Itse olen kyllä aina syönyt muikkuja.
Lähetä kommentti