perjantai 19. syyskuuta 2008
Umeshu - sporttinen sushipaikka
maanantai 1. syyskuuta 2008
Elokuvat piristävät syksyä!
Confusion (Zmatek) (Tsekkoslovakia, 1969)
DocPointin ulkoilmanäytös "Muistikuvia, 1968 Praha"
Ohjaus: Evald SchorminEsityspaikka: Lasipalatsinaukion Kinopiha (Helsinki)
Dokumentti kuvaa Prahan miehityksen ensimmäisiä päiviä. Elokuvaa oli paikanpäällä pohjustamassa tapahtumien silminnäkijä; tasan 40 vuotta tapahtuneen jälkeen.
Confusion-dokumentti on ollut erittäin arkaluontoinen ja sitä piiloteltiin vuosikymmeniä. Minulle dokumentti ei onnistunut välittämään tilanteen vakavuutta eikä oikein mitään erityistä. Nykyajan uutiskuvaukset kai ovat turruttaneet katsojansa.
Ulkoilmanäytöksestä jäi mieleen viileä ilta, liian kevyt varustus (villapeitteitä ei ollut saatavilla) ja selkänojattomat penkit. Bio Rexin valkoinen seinä näyttäytyi upeana. Bio Rex on elokuvateatteri sekä sisältä että ulkoa!
Tähteni: **
Mies joka ei ollut siellä (The Man Who Wasn’t There) (USA, UK, 2001)
Ohjaus: Joel Coen
Pääosissa: Billy Bob Thornton, Frances McDormand, Michael Badalucco
Esityspaikka: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Helsinki)
Coenin veljekset kuvaavat hiljaisen parturin elämän kautta keski-ikäisten elämäntuskaa. Nuoruus on takana ja tulevaisuus pelottaa. Elämä saattaa livuta kokonaan ohitse. Mielessä jyskyttää Carpe diem – tartu hetkeen. Ja joku saattaa tarttuakin.
Elokuva esitetään mustavalkoisena, mutta se on kuvattu värillisenä. Mustavalkoisena elokuva muistuttaa Orson Wellesin Pahan kosketusta. Valot ja varjot luovat tunnelman.
Hieno tarina, onnistuneet roolisuorutitukset, upea elokuvaus. Elämää mitataan coenmaisella mitalla.
Tähteni: ****
http://www.imdb.com/title/tt0243133/
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_Who_Wasn
Les Filles du Botaniste – kiinaalaisten naisten rakkaustarina
Les Filles du Botaniste (The Chinese Botanist’s daughters) (Ranska, Kanada, 2006)
Ohjaus: Daï Sijie
Pääosissa: Mylène Jampanoï, Li Xiaoran, Dongfu Lin
Esityspaikka: Espoo ciné (Espoo)
Ranskalaiset ja kanadalaiset kuvaavat yhteistyössä kiinalaisnaisten rakkaustarinan. Outo lähtökohta. Ehkä Kiinassa ei sitten vieläkään voi kuvata homoseksuaalista rakkautta. Vaikea uskoa ja käsittää, mutta siitähän elokuvakin kertoo.
Elokuva on nopea kuvaus kahden naisen välisestä rakkaudesta, intohimosta ja yhteiskunnan odotusarvoista. Aika kulunut aihe, mutta ei kai sitten riittävästi käsitelty.
Tähteni: ***
http://www.imdb.com/title/tt0425985/
http://www.youtube.com/watch?v=YSkbwlLvWzo
Kukkoilijat – Bryggen matkailumainos
Kukkoilijat ((In Bryges) ( Belgia, UK, 2007)
Ohjaus: Martin McDonagh
Pääosissa: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ralph Fiennes
Esityspaikka: Espoo ciné (Espoo)
Kukkoilijat on elokuvanmittainen (107 minuuttia) Brygge-mainos. Bryggessä käyneet ovat kyllä poikkeuksetta kehuneet kaupunkia..
Kukkoilijat on ns. mustanhuumorin komedia. Kepeä, vaikka päähenkilöt ovat ammattitappajia. Hauskuuttavassa, verisessä elokuvassa käsitellään elämän suuret asiat: elokuvassa ihastutaan, vihastutaan, rakastutaan, mitataan ystävyys ja periaatteet, muun muassa. Pohjattoman ammentamisen aihe.
Kukkoilijat on 2000-luvun komedia.
Elokuva saa Finnkino-ensi-iltansa 12.09.2008.
Tähteni: ***
http://www.imdb.com/title/tt0780536/
http://www.youtube.com/watch?v=7mR-sIf-w1w
Elegy – Proffan ja opiskelijan rakkaustarina
Elegy (USA, 2008)
Ohjaus: Isabel Coixet
Pääosissa: Penélope Cruz, Ben Kingsley, Dennis Hopper
Esityspaikka: Espoo ciné (Espoo)
Elegy kertoo puhkikuvatun tarinan vanhemman miesopettajan ja nuoren opiskelijatyttösen rakkaudesta. Suden vuosi (Virpi Hämeen-Anttilan käsikirjoitus, Olli Saarelan ohjaus, 2007) on suomalainen tapa käsitellä samaa aihepiiriä.
Elegy on ennalta-arvattava. Ulkoiset puitteet ovat tuoreet, sillä elokuva on valmistunut tänä vuonna. Elegyssä ei ole oikein mitään erityistä. Ehkä koskettavinta on vanhojen miesten terveyden keikkuminen veitsenterällä. Silloin tulee mieleen laulun sanat ”Mistä tunnet sä ystävän…”.
Jos haluaa kertoa tarinan ”epäsovinnaisesta” rakkaussuhteesta, ehkä asetelman voisi edes keikauttaa toisinpäin: vanhempi nainen ja nuori mies. Kiitos.
Elokuva saa Suomen kaupallisen ensi-iltansa marraskuussa.
Tähteni: ***
http://en.wikipedia.org/wiki/Elegy_(film)
http://www.samuelgoldwynfilms.com/
Once – musiikki on tie sydämeen
Once (Irlanti, 2006)
Ohjaus: John Carney
Pääosissa: Glen Hansard, Markéta Irglová, Hugh Walsh
Esityspaikka:Tennispalatsi (Helsinki)
Once on raikas kuvaus katusoittajan ja ohikulkijan ystävystymisestä ja läheisyydestä. Maailmassa, jossa elämä on pitkälti siirtynyt tänne internetavaruuteen, perinteinen tarina puraisee.
Oncen musiikki luo elokuvalle pohjan – ja rytmin, kirjaimellisesti.
Tähteni: ***
http://en.wikipedia.org/wiki/Once_(film)
http://fi.filmtrailer.com/cinema/914/once.html
lauantai 23. elokuuta 2008
Helsingin kiinalaisia ravintoloita - China, Empire Plaza ja Peking
Helsingissä on mainioita kiinalaisia ravintoloita, joista voisi kirjoittaa loputtomasti. Tässä kokemuksiani muutamasta.
Mieleeni on lähtemättömästi painunut ensimmäinnen makumatkani kiinalaiseen keittiöön, joka tapahtui Aleksis Kiven kadun Pekingiin 1980-luvun lopulla. Kun ensimmäisen kerran söin puikoilla, usko oli loppua. Ruoka jäähtyi, mutta usko ei onneksi loppunut. Poltin suuni perusteellisesti pöydässä olevalla chilimausteella; annostelin sitä reippaanlaisesti.
Peking on lukeutunut yli 20 vuotta vakiopaikkoihini. Vieressä sijaitseva Quick Wok on myös ollut ravintolakartallani yli kymmenen vuotta. Vuosien varrella Helsinkiin on perustettu lukuisia kiinalaisravintoloita, joista moni on muuntanut reseptejä "suomalaiseen makuun" sopivaksi. Koska olen tehnyt paikan päälle Kiinaan vain yhden makumatkan, en pysty sanomaan, mikä paikoista olisi aidoin. On vain paikkoja, joihin mieltyy ja joihin siten tulee mentyä yhä uudelleen.
Empire Plaza, Kamppi
Kampin kauppakeskuksen Empire Plazaa on helppo kehua. Siellä on alusta asti ollut listalla dim sumit (kiinalaiset alkupalat) ja hot potit (käännetty listalle "kihisevä ruoka"). Empire Plaza on ainoa paikka, jossa on tuotu aterian päätteeksi onnenkeksi. Vuosien varrella tästä tavasta on harmillisesti luovuttu.
Pari viikkoa sitten oli vielä lämpimät terassikelit. Aterioin tuolloin seuralaiseni kanssa Empire Plazan täpötäydellä terassilla. Tilaamamme annokset olivat erinomaisen maukkaita, ja kauniita. Ruokalautasta jouduin erikseen pyytämään - terassille oli kuulemma tapana tuoda vain tarjoilukulhot. Mielenkiintoista.
Alkupalaksi nautin taarosta tehtyjä alkupaloja (kuva ylhäällä). Taaro oli minulle uusi tuttavuus. Arvelen, että nyytin sisällä oli taaron seuralaisena pekingin ankasta tuttua hoi sin -kastiketta. Nyytit olivat mieleeni. Rasvanmausta olisin mielelläni tinkinyt, mutta se on suht mahdotonta, jos ruoka on uppopaistettu.
Kuvassa seuralaiseni nuudeliwok, jonka makua hän kiitteli kovasti. Annos oli runsas - suuresta ruokahalusta huolimatta osa jäi mustille vietäväksi.
Kuvassa annokseni Ma Po Tofu kanaa (kanapaloja, katkarapuja ja tofua chili-soijakastikkeessa, 14,50 e). Yksinkertaisesti ihanaa. Punaviini ei tosin ollut paras mahdollinen juomavalinta, mutta hui hai tällä kertaa.
Peking, Aleksis Kiven katu
Edellisestä visiitistä oli ehtinyt vierähtää ainakin vuosi, mutta kokemusta paikasta on tosiaan yli 20 vuotta. Ravintola on perustettu vuonna 1983. Olen pitänyt tätä parhaana tietämänäni kiinalaisravintolana kotikaupungissani. Tällä kertaa tosin petyin, mutta mitäs valitsin valmiin, edullisen menyyn: katkarapu-herkkusienikeittoa, "kolmepientäannosta" eli häränlihaa sataykastikkeessa, kanaa curry(!)kastikkeessa ja friteerattua porsaanlihaa, lopuksi jäätelöä friteeratun banaanin kanssa (joka aikoinaan oli minulle ilmestys). Keitto oli mauton. Kumpikaan kastikkeista ei säväyttänyt. Porsaspallerot olivat ihan ok. Valju makukokemus. Mutta aiemmilla kerroilla olen hyrissyt tyytyväisyyttäni. Erityisesti kokonainen pekingin ankka, ja tietysti alkuaikojen puikkoräpiköinti, ovat jääneet mieleen. Liukkaat muovipuikot kyllä vaativat edelleen näppäryyttä.
Kuvassa mauton katkarapu-herkkusienikeitto.
China, Annankatu
Chinassa olen ruokaillut ties kuinka monta kertaa, mutta nyt lähdin erikseen päivittämään kokemukseni, kun kuulin ravintolan olevan Helsingin vanhin kiinalainen (perustettu vuonna 1973).
Kuvassa Chinan kanaa kung po. Hyvää ruokahalua!
Helsingissä on helppo pistäytyä nauttimaan kiinalaista ruokaa. Ravintoloiden taso vaihtelee, mutta mukana on helmiä, joihin nämä kolme ravintolaa lukeutuvat.
torstai 21. elokuuta 2008
Zetor - junttiuden suomenmestaruus
Ruokalistassa annosta kuvataan näin: "Orimattilan kotitalousopistossa alkaa kokovuotinen emäntäkoulukurssi marraskuun 3. päivänä. Hakemukset, joihin on liitettävä jäljennökset koulutodistuksista, sekä maine- ja lääkärintodistus, on lähetettävä ennen lokakuun 1. päivää. Opinnäytteenä on valmistettava koulun nimikkoruoka: paistettua broilerin rintafileetä, pekonia, leipäjuustoa, maalaispottuja ja salaattia.Rehtori Fanny Syrjänne, Orimattila, puh. 28."
Oma annokseni oli ehtinyt jäähtyä matkan varrella. Aikatauluni vuoksi en sitä kuitenkaan enää keittiöön - toiseen kertaan - palauttanut. Jouduin palauttamaan ensimmäisen annoksen, joka oli koristeltu juuri niillä aineksilla joita pyysin allergian vuoksi välttämään.
Tavallaan on ihan hienoa, että jossain on tällainen mielikuvituspaikka, jossa ollaan loihtivinaan 50-luvun "maalaisidyllitupa". Mutta Zetor ei ole aito oikein muussa kuin teennäisyydessä. Turistille tämä paikka jää todennäköisesti mieleen (sinänsä hyvä!), mutta toivottavasti Zetoria ei luulla suomalaisen ruokakulttuurin ilmentymäksi.
http://www.ravintolazetor.fi/
maanantai 18. elokuuta 2008
Kesäkino Engel - vielä ehtii!
Kesäkino Engel on Helsingin ainoa ulkoilmaelokuvateatteri.
Giliap (Ruotsi, 1975)
Ohjaus: Roy Andersson
Pääosissa: Thommy Berggren, Mona Seilitz, Willie Andréason
Esityspaikka: Kesäkino Engel (Helsinki)
Giliap oli kuin kotonaan Kesäkino Engelin valkokankaalla. Vaikka ääni ja sen myötä sanat olivat epäselviä, elokuvakokemus ja -nautinto olivat hyviä. Tekstitystä elokuvassa ei ollut, mutta onneksi elokuvassa puhe on vain yksi osatekijä.
Kauas pilvet karkaavat -elokuva on Giliapin suomensukulainen.
Kymmenisen vuotta sitten Kesäkino Engelissä esitettiin ennakkoon uutuuselokuvia. Useampia vuosia on jo näytetty vanhoja, tai tosi vanhoja, elokuvia. Voikun uutuudet palaisivat tulevina kesinä valkokankaalle. Ja toivottavasti elokuvien valintakriteerit olisivat korkealla.
Tähteni: **** (elokuvan ja esityspaikan yhteistähdet)
http://www.imdb.com/title/tt0073045/
http://www.cinemamondo.fi/?doc=3
Café Tin Tin Tango - huippupaikka Töölössä
Cantina West - "Paljon ja hyvää"
Kokki oli kai vaihtunut, kun tällä kertaa ruoanvalmistamisessa ei ilmennyt hankaluutta. Kuten ei yleensäkään. No, alkupalaa en seuralaisteni kanssa päässyt jakamaan..
Juomaksi nautin meksikolaista Pacifico Clara -olutta. Etikettiä lukemalla selvisi, että olut on pantu Espanjassa. No, onhan Cokiskin keravalaista. Olut muistutti Solia. Tarjoilija kertoi, että alkujaan meksikolaiset käyttivät limeviipaletta puhdistaakseen pullonsuun korkista liuenneesta raudasta. Vasta eurooppalaiset saivat mieleensä tyrkätä viipaleen pulloon. Nykyisinhän se on vakiintunut tapa. Todennäköisesti twist on saanut tästä alkunsa.
Kuvassa seuralaiseni yhdistelmäannos. Mahi-mahi -annoksesta on poimittu Meksikonlahden polskiva eksoottinen kala, joka on yhdistetty tonnikala-annoksen lisukkeiden kanssa(paprika-vuohenjuustokastike, lisukkeena uunitomaatti, maissintähkä ja bataatti -juustokakkua). Henkilökunta ainakin osaa joustaa!
http://www.cantinawest.net/page.php?language=1
maanantai 11. elokuuta 2008
There Will Be Blood - öljynkiiltoa silmissä
Ohjaus: Paul Thomas Anderson
Pääosissa: Daniel Day-Lewis, Paul Deno, Kevin J O'Conner
Esityspaikka: Kinopalatsi (Helsinki)
Hieno elokuva. Kyllä Jenkeissä osataan tehdä upeitakin elokuvia. There Will Be Blood on mielestäni hyvä esimerkki elokuvataiteen ja bisneksen sekoituksesta.
Tämän elokuvan kesto on 2 h 41 min, mikä mahdollistaa hitaahkon temmon. Tempo sopii hyvin kuvaamaan 1900-luvun alkua.
Elokuva kertoo öljymiehestä, joka onnistuu raivaamaan tiensä from rags to richies. Päähenkilö, "The oil man", on myös pienen pojan isä. There Will Be Blood on kuvaus yhden miehen kehittymisestä liikemiehenä, isänä, ja ylipäätään ihmisenä.
Raha, rakkaus, toiveet ja todellisuus voivat osoittautua haastaviksi sovittaa yhteen.
Tähteni: ****
http://paramountvantage.com/blood/
perjantai 1. elokuuta 2008
Wilde, Ristiisa ja Ülikool Kohvik - makumatkailijan pistäytymipaikkoja
Retkikohteena Tartto on myös mitä mainioin. Paikallinen olut A. Le Coq näkyy katukuvassa. Hienoa, miten ovatkin ylpeitä paikallisesta tuotteesta. A. Le Coq -tehdas sijaitsee Tähtveressä, kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Tehtaan yhteydessä on olutmuseo, jossa järjestetään kolmesti päivässä parin tunnin kiertokävely. Epäonnekseni museo oli kesätauolla.
http://www.alecoq.ee/eng/
torstai 31. heinäkuuta 2008
Mamma mia! - Riemastuttava elokuvamusikaali
Ohjaus: Phyllida Lloyd
Pääosissa: Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan
Esityspaikka: Ekraan (Tartto)
Mamma mia! on ensimmäinen elokuvamusikaali, josta olen pitänyt. Se oli viihteellisyydessään nautinto.
Muistelen Aki Kaurismäen jossain haastattelussa joskus tokaisseen, ettei suomalaiset pääse nauttimaan elokuvaviittauksista, koska ovat nähneet elokuvia niin vähän (toivottavasti muistini ei nyt muunna totuutta) - Mamma Mia! suo tämän ilon valtavirtaleffojen ystäville. Titanic-kohtaus sai minutkin repeämään.
Retkillä on hauska käydä elokuvissa. Minua kyllä jännitti mahdetaanko Virossa dubata leffoja - onneksi ei. Käännöstekstit olivat sekä viroksi että venäjäksi.
Finnkinon pyörittämässä elokuvateatterissa oli tunkkainen äänentoisto (korostui musikaalissa) ja kuvan ylä- ja alareunasta näytti puuttuvan siivut. Tahattoman hauskaa :)
http://www.mammamiamovie.com/
torstai 10. heinäkuuta 2008
Panimoravintola Huvila - savolaista charmanttia
http://www.panimoravintolahuvila.fi/huvila/ruokalista.html
sunnuntai 29. kesäkuuta 2008
Vihdoinkin elokuvanystävällä on koti Helsingissä myös kesällä!
Kesäkino Engelin ohjelmisto 2008:
http://www.cinemamondo.fi/?doc=3
Tänä kesänä tilanne Helsingissä on parempi. Kun Elokuva-arkisto sai vuoden 2008 alussa uuden nimen Kansallinen audiovisuaalinen arkisto, uudistuminen heijastuu toimintaan siten, että Orionin ovet pysyvät Eerikinkadulla auki läpi kesän. Uusi nimihirviö on nieltävissä, kun elokuvanystävällä on vihdoinkin koti Helsingissä myös kesällä.
Arkiston uusi osoite on www.kava.fi
Tässä muutama alkukesän arkistohelmi.
Pahan kosketus – Valon ja varjon, kuvan ja äänen juhlaa
Pahan kosketus (Touch of Evil) (USA, 1958)
Ohjaus: Orson Welles
Pääosissa: Orson Welles, Chariton Heston, Janet Leigh
Esityspaikka: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Helsinki)
Yhdysvaltojen ja Meksikon vilkkaalle rajalle sijoittuva Pahan kosketus on yksi hienoimmista ikinä näkemistäni elokuvista. DVD:ltä Pahan kosketuksen olin ehtinyt nähdä kymmenkunta kertaa, mutta vasta valkokankaalla elokuvasta tuli elokuva.
Orson Welles on elokuvamestari. Pahan kosketuksen ensimmäinen otto on pitkä. Se johdattaa taiturimaisesti tämän elokuvan maailmaan hyödyntäen hienosti elokuvailmaisun lukuisia eri keinoja. Tästä lähtee liikkeelle elokuvateos, josta on tehty useita eri versioita. Nyt näkemäni perustuu Wellesin toivelistaan leikkauksen suhteen.
Tähteni: ****
http://en.wikipedia.org/wiki/Touch_of_Evil
http://www.youtube.com/watch?v=0nn1VO1HIPk
Fargo – Salkun vuoksi tapetaan taas
Fargo (USA, 1995)
Ohjaus: Joel Coen
Pääosissa: Frances McDormand, Steve Buscemi, Peter Stormare
Esityspaikka: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Helsinki)
Sairaan hieno elokuva. Olisinpa nähnyt tämän elokuvan ennen Menetettyä maata. Vielä 1990-luvulla Coenin elokuvassa oli jotain arkista, kotoista ja turvallista (!), mutta Menetetty maa jätti tunteen menetetystä maailmasta. Toivottomuudesta. Väkivallasta väkivallan vuoksi. Vieläkin häikäilemättömämmästä ahneudesta.
Rahasalkku motivoi molemmissa elokuvissa ”sankareiden” toimintaa. Coen omalla tavallaan esittää, mitä seuraa, kun ihminen luotsaa maapalloa – tuurilla seilaavassa laivassakin olisi todennäköisesti turvallisempi olo. Elokuvan sankari on nainen, joka ei omaa sankarillisia merkkejä (ellei sheriffin tähteä lasketa).
Tähteni: ****
http://www.youtube.com/watch?v=EB4PmbfG4bw
Mansikkapaikka – Elämä päivässä
Mansikkapaikka (Smultronstället) (Ruotsi, 1957)
Ohjaus: Ingmar Bergman
Pääosissa: Victor Sjöström, Bibi Andersson, Ingrid Thulin
Esityspaikka: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Helsinki)
Ingmar Bergmanin Mansikkapaikka on upea. Elokuva kertoo ”jubileums idiot”:ksi itseään kutsuvan miehen yhdestä päivästä aamusta iltaan. Paitsi aika karkaa välillä unikuvauksissa lapsuuteen ja kattaa siten miehen koko elämän.
Taidemuodoista vain elokuvan avulla unimaailmaa voidaan ilmaista näin elähdyttävästi. Mitäköhän Freud olisi ajatellut tällaisesta unien kuvaamisesta? Freud tosin ei tainnut olla elokuvan ylimpiä ystäviä.
Mansikkapaikka on kaunis, koskettava ja riemastuttavakin elokuvateos.
Tähteni: *****
http://sv.wikipedia.org/wiki/Smultronst%C3%A4llet
http://www.ingmarbergman.se/page.asp?guid=B31C7193-D784-4A94-88F2-98886CF35BFF
Boy Meets Girl – ranskalaista elokuvapunkkia
Boy Meets Girl (Ranska, 1984)
Ohjaus: Léos Carax
Pääosissa: Denis Lavant, Mireille Perrier, Carroll Brooks
Esityspaikka: Kansallinen audiovisuaalinen arkisto (Helsinki)
Tätä elokuvaa on kutsuttu runoksi. Minusta se on punkkia, vaikka elokuva onkin näennäisen rosoinen ja ”viimeistelemätön”.
Boy Meets Girl ja bänks. Tovin kuluttua Boy Meets (another) Girl ja…Särkyneitä unelmia ja sydämiä. Sellaista(kin) elämä on. Elokuvassa elokuvan keinoin. Ranskalaiselokuvaa katsoessa tuli ajoittain tunne, että olisi hupsahtanut Kaurismäen maailmaan.
Tähteni: ***
http://www.imdb.com/title/tt0086994/
lauantai 28. kesäkuuta 2008
Wanha Jokela ja Panimoravintola Huvila - Itä-Suomen helmet
Wanhassa Jokelassa voi ruokaa ja juomaa nauttia sekä baarin että salin puolella. Perjantai-iltaisin salin puolella ruokailu sujuu pianomusiikilla höystettynä. Wanhan Jokelan kokki on harvinainen poikkeus: hänelle ruoka on sydämen asia. Oikoteitä onneen ei edes kuvitella olevan vaan kaikki - kastikeliemiä myöten - tehdään kunnon raaka-aineista (liemikuutiot ja fondit säästetään muille).
Wanhassa Jokelassa kannattaa myös yöpyä. Saman kaurismäkeläistunnelman on onnistunut loihtimaan vain Kaurismäki itse jo edesmenneessä Oiva-hotellissaan Karkkilassa ja forssalainen Hotelli Maakunta.
Huvila on keidas Savonlinnassa
Panimomestari Pulliainen on napannut sahdinvalmistuksen Suomen mestaruuden vuonna 2000. Kuvassa kisojen ykköspalkinto.
torstai 26. kesäkuuta 2008
Nuevo Latino - Etelä-Amerikan makuja ja uusia ruokasanoja
Menyitä on kolme: liha, kala ja kasvis. Nautin seuralaiseni kanssa lihamenyyn (42,50 e).