torstai 1. toukokuuta 2008

Rosso - ruista pizzapohjassa

Rosson pizzavalikoimaan kuuluu ruispohjaiset vaihtoehdot. Pizzasta leivotaan nyt terveellisempää vaihtoehtoa. Huhtikuun aikana myös Kotipizza toi markkinoille ruispohjat, joiden kerrotaan olevan vielä Rossoa parempi vaihtoehto, sillä niitä voidaan kutsua runsaskuituisiksi (kuitua vähintään 6 g/100 g). Rosson pizzojen kuitupitoisuudesta ei ole tietoa - ruista niissä on kuitenkin nimeksi asti - siis ainakin hitunen.


Tilaamani ruispohjainen Tuulikki-pizza (sis. mm. ilmakuivattua kinkkua, artisokkaa, herkkusieniä ja rucolaa) maistui yllättävän hyvältä. Kannattaa kokeilla. Italialaiset tuskin nielisivät mukisematta ruispizzoja, mutta ennakkoluulottomina terveysruokaintoilijoina suomalaiset ovat jo vuosia voineet popsia ruishampurilaisiakin. Tuskin menestyisivät hampurilaisten kotimaassa.


Kuvassa nauttimani ruispohjainen Tuulikki-pizza.


Kuvassa seuralaisen ruispohjainen kylmäsavulohta sisältävä Ilmari-pizza.

Kuvassa toisen seuralaisen "tavallinen" muun muassa mozzarellaa sisältävä pizza.

Kuvassa kolmannen seuralaisen salaattiannos.

Olueksi ryystin terassikauden avajaisiksi italialaisen Menabrea-oluen, joka sisälsi veden, ohran, hiivan ja humalan lisäksi myös maissia. Ei myötäillyt minun makumieltymyksiäni. Maistui, kenties vapun kunniaksi, simaiselta. Hyvä kuitenkin, että italialaiseksi ravintolaksi itseään kutsuva Rosso tarjoaa edes yhden italialaisen olutvaihtoehdon.

Seurueemme oli kokonaisuudessaan tyytyväinen Helsingin Hakaniemessä sijaitsevan Ympyrätalon Rosson ruoka-annoksiin.

Ei kommentteja: