torstai 1. toukokuuta 2008

Sinisen Huvilan Kahvila - kesäiset näköalakahvit

Helsingin Linnunlaulussa, Töölönlahden lenkin varrella, on houkuttelevaa istahtaa hetkeksi nauttimaan kahvista ja näkymistä.

Pikkuruinen kahvila tarjoaa tarjoaa kahvin ja teen lisäksi virkistävän valikoiman suolaista ja makeaa. Myös päivän keittoa on lisukkeineen saatavana 5,50 euron hintaan.

Kahvila vaikuttaa olemukseltaan jotenkin ekokahvilalta, vaikkei ainakaan jätteitä näytetä lajittelevan. Ehkä tunnelma luo tämän vaikutelman.

Kummallista, miten niin yksinkertainen asia kuin pienen ja ison kahvin tarjoaminen samankokoisesta mukista pystyi yllättämään. Silti yllätti. Tähän kahvilaan on palkattu ihminen annostelemaan kahvia. Kahvi maistui yksinkertaisen hyvältä.

Kuvassa suolaista huikopalaa vapunpäivänä.

Vapun kunniaksi (?) tilasin muna-katkarapu-kallenmätitahnaleivän. Leipä oli jyväisää, "realmaista" ruisleipää. Oikein mainio ilmestys. Tulin tosin ajatteeksi ruokaa turvallisuus näkökulmasta - tuskin sulatettuja pakastekatkarapuja ja mätitahnoja kannattaisi kovin pitkään säilyttää 15-17 asteessa. Kupukin kannattaisi kenties laittaa suojaksi myytävien tuotteiden päälle.



Kuvassa kahvi ja vappumunkki.

Seuralaiseni mutusteli kahvinsa kanssa munkin. Kertoi olevan ihan "ok". Kouluarvosanaksi herui seiska. Jos olisi itsetehty, tai vaikka sen oloinen, makuelämys olisi ollut toinen. Teollinen on teollinen.

Töölönlahtea kiertävän lenkkeilijän kannattaa poiketa tähän kahvilaan =>



http://nyt.hs.fi/menot/ravintola?id=loc_104284

Ei kommentteja: