torstai 10. heinäkuuta 2008

Panimoravintola Huvila - savolaista charmanttia

Autoreitti vei jo toisen kerran tänä vuonna Panimoravintola Huvilaan. Myönnetään, että Huvila on merkittävä magneetti matkareittiä etelän ja pohjoisen välilä valittaessa. Tällä kertaa ehdin ruokailla, onnekseni myös paikan omaa sahtia oli saatavilla.

Kuvassa Oluthaudutettu karitsan välikyljys ja valkosipuliperunapyreetä sekä sahtia tuopissa. Porterkastike vaihdettiin epäsopivan sellerin vuoksi toiseen - kokki päätyi makeaan marjakastikkeeseen. Karitsa oli erittäin mureaa. Valkosipuli(?)perunapyree oli mitäänsanomaton.

Kuvassa kevyesti savustettua taimenta ja ruohosipuli-perunagratiini sekä kuohkeaa rapukastiketta (19,90 e). Seuralainen kehui erityisesti kastiketta. Taimenen pilkut ilahduttivat.

Kuvassa Vuohenjuustokuorrutettu härän entrecôtea, murskattua salviaperunaa ja mustaherukka-punaviinikastiketta (20,60 e).
Seuralainen sai pyynnöstä pihviveitsen, sitkeähköön lihaan perusveitsi ei pystynyt.
Mallasleipää talo tarjosi pihtailematta, joten kesäloma-autoilija sai olonsa korjatuksi tässä aabeeceetä hienommassa paikassa. Annosten "koristelussa" mielikuvitusta kaivattaisiin hieman lisää, samat lisäkkeetkin näyttivät soveltuvan useisiin eri annoksiin.
Panimon sahtia olen metsästänyt yli 8 kuukautta - vihdoinkin tiemme kohtasivat! Hintaa juomalla on peräti 9,00 e /0,33 l pullo. Kyllähän sahti sen veroista on... Hinnalla sahti voikin profiloitua siihen sarjaan, johon se kuuluukin.
Tavallista ystävällisemmälle henkilökunnalle sahti ei selvästikään ole vielä vanha tuttu. Reipas tarjoilija kaatoi sahtia niin nopeasti, että sahti kuohusi tuopinreunojen ylitse ja toisella meistä sahtia pukkasi pullosta vielä lisää valkoiselle pöytäliinalle. Tarjoilija olisi kyllä tuonut uuden sahdin tilalle, mutta olin tyytyväinen näin, sillä tapahtuma oli näkemisen arvoinen!
Huvila mainostaa, että täällä ruoka tehdään keittiössä ei tehtaassa. Lisäksi paikalliset raaka-aineet nostetaan esille. Paikallisista raaka-aineista olisin toivonut kovasti lisää kasviksia. Myös uudet perunat kuuluvat suomalaiseen kesään - miksei niitä saa Huvilasta?
Astiat ovat ainutlaatuiset, sillä yksi omistajista on kuulemma ne itse valmistanut.
Huvila on käymisen arvoinen paikka. Kenties seuraavalla kerralla kokeilen bed and breakfastin :)

http://www.panimoravintolahuvila.fi/huvila/ruokalista.html

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun liiankin pikaisesti selasin läpi blogiesi jäi muutama juttukin mieleen. 1)kommenttien puuttuminen 2)moni tuttu kuppila, myös kehärinkuloiden ulkopuolella 3) oletko nähny ranskalaisen elokuvan "Mies, koka rakasti naisia"

Anonyymi kirjoitti...

po. "Mies, joka rakasti naisia"

K.K. kirjoitti...

Vihdoinkin kommentti! :) Blogin kirjoittaminen onkin tähän asti ollut lähinnä itsekseen höpisemistä. Kiitos, kun rikoit jään. Kiinnostavaahan olisi lukea muitten kokemuksista samoista asioista - ja miksei uusistakin aiheista. Hmm, "Mies joka rakasti naisia" lienee vielä näkemättömien listalla, ei ainakaan muistu mieleen..

Anonyymi kirjoitti...

Eikö savolainen sahti olekkin aika kiero ajatus.
Muuten Huvilan oluille pisteet.