perjantai 19. syyskuuta 2008

Umeshu - sporttinen sushipaikka

Kuvassa 14 kappaleen lajitelma (14,50 e).

Töölössä, Hesperian puiston ja välittömästi Töölö Gymin vieressä (yhteydessä), sijaitsee tänä vuonna avattu japanilainen ravintola Umeshu.
Piipahdin lounaalla Umeshussa (lounaslista on voimassa klo 11-17), joten nimikkojuoma (japanilainen luumulikööri) jäi maistamatta. Umeshuja olisi ollut kolmea eri sorttia.
Pikavalitsin nälissäni, "kiireessäni" ja tarjoilijan johdattelemana 14 sushin valikoiman. Minulle kaikki japanilaiset palleroiset - nigirit ja makit - ovat "susheja".
Pääsin maistamaan yhdeksää eri makua, sillä 14:sta kappaleesta neljä oli avokadomakeja (rullattuja susheja). Kokonaisuudessaan lajitelma oli mielestäni monivivahteinen.
Erityisesti tykästyin yaki-shake nigiriin, jossa riisipalleroisen päällä lepäsi kevyesti toiselta puolelta paistettu lohiviipale. Pinnalle oli pursoteltu jotain majoneesimaista (ellei sitten ollut majoneesia). Nam.
Muita nigirejä olivat tonnikala, siika, raaka lohi, raaka katkarapu, paistettu tiikerikatkarapu ja tofu. Olisikohan jokin palleroista ollut kananmunasta.. Yksi palleroista maistui letulta.
Kolmen paikkeilla ruokailijoita oli muutama. Neljän hengen pöytiä ravintolassa on kolme, joten kaikki pöydät täyttyvät helposti. Ikkunan edessä on rinnakkainistuttavia paikkoja lisää. Ravintola on ilmeisen suosittu, sillä puhelimessa tunnuttiin perjantaiksi myytävän ei-oota sekä take awayhin että pöytävarauksiin. Tai sitten kapasiteetti on kysyntään nähden pieni.
Tunnelma Umeshussa oli sporttinen. Hyväryhtiset collegepukuihin sonnustautuneet henkilöt riensivät edes takaisin salissa ja salin vieressä. Kuntosalin välitön läheisyys, ja ilmeinen yhteistyö, tällaisen vähärasvaisen tredikeittiön kanssa, on todennäköisesti eduksi molemmin puolin. Lähellä sijaitse isohkoja hotelleja, mikä selittänee, että kotisivut aukeavat englanniksi (kielivalikoimasta kyllä löytyy suomikin).
Lounaaksi sushilajitelma, paikan suurinkin, oli minulle liian pieni. Olisin kevyesti popsinut näitä toisen mokoman lisää (kuten susheihin hurahtanut tuttavani lounaalla tekeekin tullakseen kylläiseksi). Umeshusta tuskin tulee vakkarikohdettani, mutta kyllähän tämä oli kiva nähdä. Wash and go.

Ei kommentteja: