lauantai 5. huhtikuuta 2008

Hilta & Hulta – tunnelmallinen kahvila Sysmässä

Kuvassa Hilta & Hulta avajaisviikonloppuna.

Pääsiäisenä Sysmässä avattiin uusi Hilta & Hulta -kahvila. Kahvilan joku on sanonut sijaitsevan syrjässä (vanhan meijerin pihapiirissä). Oikeasti se on ihan lähellä kaikkea, vaikkei jökötäkään S-Marketin parkkipaikan välittömässä läheisyydessä.

Hilta & Hulta on rento, reipas ja reilu. Kakkupalat ovat jättikokoisia. Kahvia tarjottiin avokätisesti lisää. Seurueemme puheensorina oli kuulemma mukavaa kuunneltavaa.

Löysin kahvilan valikoimasta minulle uuden suomalaisen limonadin SuvenHehkun. Ostin molempia makuja: puolukkaa ja mansikkaa. Etiketin perusteella limonaadin kerrottiin olevan valmistettu suomalaisista marjoista. Pakko oli maistaa. Limu oli kuin laihaa mehua. Kruunukorkin sijaan olisi mallia voinut ottaa Laitilan pojilta, pullohan oli jo matkittu. Jos ei ylivetokorkkia niin ympäripyöritettävä sitten. Laitilan wanhan ajan limonaadit kuuluvat myös Hiltan & Hultan valikoimaan.

Vieraskirja on mukava idea. Kakkuja voi tilata myös kotiin vietäväksi. Kaikkiin onnistuisiko-alkuisiin kysymyksiin vastaus taisi olla kyllä. Palvelualtis paikka.

En ehtinyt käydä lahjapuodin runsasta tavaravalikoimaa tarkemmin lävitse, joten päädyn toivomaan, että tavarat olisivat paikallista käsityötä. Tuliaisia täältä päätynee niin mökeille kuin kaupunkikoteihinkin vietäväksi.

http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2006-07-01,104:2:388931,1:0:0:0:0:0:

Ei kommentteja: