maanantai 18. elokuuta 2008

Cantina West - "Paljon ja hyvää"

Cantina West Helsingin Kasarmikadulla on säilyttänyt suosionsa vuosia. Itselläni oli vierähtänyt pari vuotta edellisestä käynnistä; edellisellä kerralla suunnittelin tarjoilijan kanssa yhdessä sopivan ruoan, kun kokki lähetti keittiöstä terveisiä, ettei voisi valmistaa mitään - ruoka-allergiaan voi suhtautua näinkin.

Kokki oli kai vaihtunut, kun tällä kertaa ruoanvalmistamisessa ei ilmennyt hankaluutta. Kuten ei yleensäkään. No, alkupalaa en seuralaisteni kanssa päässyt jakamaan..

Kuvassa seuralaisteni alkupala CHIMICHANGAS (6,60€). Friteerattuja sinihomejuustolla, mozzarellalla ja edamilla täytettyjä tortillarullia talon salsakastikkeen kera. Annoksen kerrottiin olevan uutuus ja he***tin hyvää. Odotukset nousivat pilviin eivätkä ne täyttyneet. Sinihome- ja mozzarellajuustojen sijaan sellerinmaku pukkasi ensimmäisenä lävitse.
Kuvassa tuhti annokseni Pitaya steak (23.90 e). Hervoton ulkofilee pihvi, maissintähkän ja bataatti-juustokakun (piilossa pihvin alla) kera. Annosta ei ole nettimenyyssä. Annos oli täyttävä, muttei mikään erityinen makuelämys. Chilivuori oli mielenkiintoinen ratkaisu. Kai sitä sitten voisi kotonakin pilkkoa chiliä ruoan päälle ja todeta annoksen olevan meksikolainen, ja tulinen.
Juomaksi nautin meksikolaista Pacifico Clara -olutta. Etikettiä lukemalla selvisi, että olut on pantu Espanjassa. No, onhan Cokiskin keravalaista. Olut muistutti Solia. Tarjoilija kertoi, että alkujaan meksikolaiset käyttivät limeviipaletta puhdistaakseen pullonsuun korkista liuenneesta raudasta. Vasta eurooppalaiset saivat mieleensä tyrkätä viipaleen pulloon. Nykyisinhän se on vakiintunut tapa. Todennäköisesti twist on saanut tästä alkunsa.


Kuvassa seuralaiseni yhdistelmäannos. Mahi-mahi -annoksesta on poimittu Meksikonlahden polskiva eksoottinen kala, joka on yhdistetty tonnikala-annoksen lisukkeiden kanssa(paprika-vuohenjuustokastike, lisukkeena uunitomaatti, maissintähkä ja bataatti -juustokakkua). Henkilökunta ainakin osaa joustaa!

Kuvassa toisen seuralaiseni kasvisburritoannos. Hän oli tyytyväinen annokseensa. Chiliä kuului annokseen sen verran, ettei tulisuudesta tarvinnut tinkiä.


Kuvassa suussa sulava MUDCAKE (7,50 €). Suklaakakkua ja appelsiinisorbeen tilalla vaniljajäätelöä. Lisäksi vadelmakastiketta ja vaniljavaahtoa.

Sisäpihan terassilta pulu yritti hyvällä menestyksellä napsia huikopaloja. Epämiellyttävä pyrähtelijä, joka pikkuniksein pystyttäisiin pitämään ravintolan ulkopuolella.

Cantina West on perushyvä paikka, yhä vain. Ei erityisen säväyttävä, mutta luotettavan hyvä.
http://www.cantinawest.net/page.php?language=1

Raholan ruokasanasto:
Yksi parhaimpia - ellei paras - suomenkielinen ruokasanasto!

Ei kommentteja: