sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Heavy metal ja muita naisten ohjaamia lyhytelokuvia

Heavy metal (Suomi, 2006)

Ohjaus: Zaida Bergroth
Esityspaikka: Bio Rex (Helsinki), Artisokka Helsinki Woman Film Festival

Vihdoin viimein onnistuin näkemään Sysmässä kesällä 2006 kuvatun Heavy metal -lyhytelokuvan. Elokuvassa kuvataan mopoikäisten elämää Sysmässä vuonna 1989. Heviletti liehuu, tupakki palaa ja paikallinen nuoriso ryystää diskon liepeillä viiden litran pöntöstä sahtia (!).

Aikuistuminen, itsenäistyminen ei ole helppoa. Maaseudulla siihen liittyy omat erityispiirteensä. Zaida Bergroth onnistuu kuvaamaan nuorten haparoivaa menoa.

Tähteni: ***

http://www.rokumentti.com/2007/ohjelma/heavymetal.php

Myös muut esitetyt lyhytelokuvat olivat hyviä. Erityisesti pidin Maarit Lallin ohjaamasta Järvestä. Etsivä löytää ja pinnan alla kuhisee. Pirjetta Branderin ja Laura Palosaaren animaatio Single room on raikas! Kaapissa kolisevat luurangot, katossa pyörii diskopallo ja pyöreä ruokapöytä notkuu nautintoa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkos sulla mitään tietoa mistähän sen onnistuis kaivamaan, sillä haluttaisiin se nähdä kavereiden kanssa kun siinä kerta olimme enemmän ja vähemmän sivurooleissa. toiset vähän enemmän kuin toiset.. Ottaisitko yhteyttä minuun sähköpostini kautta. sinil@windowslive.com
Kiitos jo paljon etukäteen.
Hyvää kesää Terv. Sini

K.K. kirjoitti...

Kiitos viestistä! Jaa-a. Kannattanee ottaa yhteyttä ohjaajaan ja/tai tuotantoyhtiöön. Enkä Kavallakin voisi olla tietoa asiasta.. Ja kuka tietää, vaikka se kuuluisi esim. kirjaston valikoimaan.