tiistai 18. maaliskuuta 2008

Sis.Deli&Café – raikkaita tuulia läheltä ja kaukaa

”Hyvää, tuoretta, terveellistä, helposti, läheltä”. Pistäydyin kysymässä, mitä tarkoittaa ”läheltä”. Vastaus yllätti: leipä tulee Punavuoresta, suklaa Kruununhaasta,…

Sis.Deli&Café on tyylikäs kahvila ja noutoruokapaikka. Se suosii pientuottajia, lähi-, luomu- ja reilun kaupan ruokaa sekä muuten vain erityisen hyvää ruokaa ja juomaa. Jäätelö tulee suonenjokelaiselta maitotilalta samoin kuin täytetyissä ruisleivissä oleva juusto. Savon perukoilta saapuu myös naudanlihapastrami (kotoisammin pippuroitu paahtopaisti).


Kuvassa punavuorelaista ruisleipää, suonenjokelaista juustoa, kuopiolaista naudanlihapastramia, kasviksia ja luomukahvia.

Valikoima sisältää suomalaisruokien lisäksi Campbellin tomaattikeittoa, perulaista luomukahvia, italialaisia herkkutuotteita (kuten artisokan sydämiä), brittimehuja (”Wake up” ym.), joiden muuten kerrottiin olevan ihan oikeasti terveysvaikutteisia. Hmm, terveysvaikutuksia ei tarvinne vakuutella, jos EU:n ravitsemus- ja terveysväiteasetusta noudatetaan..
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valvonta_ja_yritt__j__t/terveysvaitteet/.

Erikoisherkkujen lisäksi valikoima sisältää hyvällä maulla valikoituja perinteisiä tuotteita, kuten Fazerin Parhaat -karkkipusseja. Harmi, että lapsuudesta tutut mini-Cokispullot olivat vain rekvisiittaa; olin jo ostamassa kahta.

Valikoimassa on myös ”oman keittiön ” valmisruokaa. Lähimaaston yhden ja kahden hengen kodeissa nautittaneen näitä maukkaan näköisiä annoksia. Ja miksei työpaikoillakin. Lisäksi valikoimassa on puuroja, kuten vispipuuroa. Hyvännäköisessä tötsässä puuro vaikuttaa vähintäänkin trendikkäältä.

Jotain parannettavaakin löysin. Tuoteselosteita kaipaisin ihan jokaiseen tuotteeseen. Täytetyistä leivistä niitä ei löydy lainkaan, tuontiruoissa tuoteseloste on alkuperäiskielillä – ei suomeksi. Terveysmarkkinoilla ruoan sisältö on erityisen tärkeää (pelkkä vakuuttelu ja puheet eivät riitä), peruselintarvikelakikin sitä jo vaatii.

Sijainniltaan Sis.Deli&Café ei oikein voisi sijaita keskeisemmillä paikoilla Helsingissä. Ensimmäinen paikka avattiin helmikuussa 2008 Lapinlahdenkadulle Kamppiin, toinen maaliskuussa Korkeavuorenkadulle. Kolmas paikka avautuu huhtikuussa Kalevankadulle.

Lapinlahdenkadulla lattiaa koristaa ehta räsymatto. Tuoleina ovat puupallit ja pöydätkin ovat puusta. Lehdet löytyvät pärekorista.

Sis.Deli&Caféssa pääkin kääntyy helposti kallelleen. Rytmit takaa Groove FM.

Raikas, makee, uudenlainen hyväntuulen paikka Helsingissä.

http://www.sisdeli.fi/index.php

Ei kommentteja: