keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Tiede ja sahti

Sahti on haastava tuote. Näin asia suurin piirtein yleensä ilmaistaan. Tässä kaksi nopeasti ratkaisua kaipaavaa aihetta tutkittavaksi.

1. Säilyvyys
Luodaan säilytysastia, jossa sahti säilyttää ominaisuutensa aiempaa pitempään. Erityisesti lämpötilaherkkyyteen ja hiivaisuuteen, joka aiheutuu pullon heiluttelusta, tulisi löytää ratkaisuja, joiden avulla sahdinkäytöstä saataisiin aiempaa helpompaa.

2. Elimistön sahdinkäsittelytaito
Sahti aktivoi vatsantoimintaa, usein ylenmäärin. Suolistobakteerien toiminnan avuksi tulisi kehittää sahtaasi-entsyymi tai vaihtoehtoisesti löytää elimistön oma sahtaasi-entsyymi, jonka toimintaa tulisi voida tarvittaessa tehostaa.

Ei kommentteja: