lauantai 12. tammikuuta 2008

Wayne's Coffee (Sanomatalo, Helsinki) - Kokootumispaikkana oiva

Wayne's Coffee on niittänyt mainetta hyökkäys(lasten)vaunujen kokoontumisajopaikkana. En ihmettele yhtään, että äidit lapsineen kokoontuvat tänne. Niin minäkin tekisin. Tulisin vaikka bussilla perille, saapuvathan useat bussit suoraan Elielin aukiolle.

Kahvila on tilava, maisemat huikeat (tosin musiikkitalon kuoppa ei vastaa Makasiineja...) ja tunnelma rento. Tarjolla on runsas valikoima ajanhengenmukaisia ruokia ja juomia: kakkuja, keksejä, focacciaa, salaattia, kahveja, kylmiä ja kuumia juomia. Ynnä muuta. Nam!

Päädyin itse tilaamaan focaccian salaatilla ja vadelmasmoothiella. Wäinössä usein tilaan smoothien. Hyvää. Loppusilauksena annokselleni oli vielä konvehti.

Itsekin olin täällä kokoontumismerkeissä. Hallituksemme on pitänyt Sanomatalon Wayne's Coffeeta jo useita kertoja kokouspaikkanaan. Ainoana miinuksena pitäisin suhteellisen aikaista kiinnimenoaikaa, klo 19. Kesällä jatkoimme kokoustamme Kiasman portailla. Kaisaniemen kadun Wäinö olisi auko klo 21 asti, mutta se on niin hälyisä, ettei keskustelusta siellä tulisi yhtään mitään. Tosin Sanomatalo todennäköisesti tyhjenee seiskalta, jonka vuoksi kahvilaa tuskin voi pitää myöhemmin kovin kannattavasti auki. Harmi. Ei ole tullut Sanomatalon halkaisevasta käytävästä vilkasta liikenneväylää. Eikös siitä sellainen pitänyt tulla? Kuka tätä väylää tosin kulkisi ja mistä minne? Ehkä joku kaupunginsuunnittelija tai arkkitehti voisi valaista asiaa.

Ei kommentteja: